Író-olvasó találkozó Szabó T. Annával és Dragomán Györggyel

Szabó T. Anna és Dragomán György
Kedves Olvasóink!

A 95. Ünnepi Könyvhét alkalmából 2024. június 21-én, pénteken Szabó T. Anna József Attila-díjas író, költő, műfordítót és Dragomán György József Attila-díjas író, műfordítót látjuk vendégül könyvtárunkban.
Az eseményen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztráljanak a fotikonyvtar@gmail.com email címen.

"Az írás néha euforikus, néha depresszív, és a depresszív szakaszokat is ki kell bírni. Azt hiszem, az is része az íróvá válásnak, hogy az ember megismerje a saját kudarctűrését. Tulajdonképpen én önmagammal bokszolok, és nagyon sokszor teljesen ki is ütöm magam, de újra és újra fel kell állni. Aztán hátha sikerül."
(Dragomán György)

"Miután annyi fájdalmat kiírtam magamból, egyre jobban foglalkoztat a gyógyító írás, és most nem a trauma-kibeszélés értelmében, hanem a szellemi segítségnyújtás lehetőségeit keresem, a Keats-i és Weöres-i értelemben. Már eddig is sokat írtam az életörömről, a zene, a lélegzés, a nézés gyönyörűségeiről, de most, magamat is vigasztalva az egyre gyűlő gyászban (csak az elmúlt időben három közeli családtagunkat vesztettük el), az öregedésben, meg nem utolsósorban az ország és a világ egyre fájdalmasabb gondjai, bűnei közt, ebben a fokozódó őrületben, ahhoz gyűjtöttem bátorságot, hogy az édesről, a szép életről is beszéljek, az emberi lélek fény-természetéről, arról, hogy az igazi lényegünk nem a fájdalom, hanem az öröm, nem a sötétség, hanem a ragyogás."
(Szabó T. Anna)