Musso a Central park című könyvének borítója.
Guillaume Musso :
Central park

Musso regénye műfaját tekintve egy thriller és egy kalandregény szerelemgyereke némi romantikus szállal és drámával megspékelve.
A főszereplők, Alice és Gabriel összebilincselve ébrednek fel a Central Parkban, anélkül, hogy nem emlékeznének rá, miként kerültek oda. Alice előző este Párizsban mulatott a barátnőivel, Gabriel pedig Dublinben adott elő. Alice inge véres és zsebében lévő töltött pisztolyból hiányzik egy golyó…. A párizsi rendőrnő és az amerikai zongorista hamar belátják, hogy össze kell fogniuk, ha a végére akarnak járni a velük történteknek. Ebben a helyzetben nem fordulhatnak segítségért sem a nagykövetséghez, sem a rendőrséghez, így nekiállnak nyomozni…. Iratok, pénz és telefon hiányában lopással próbálják megoldani a problémáik egy részét, ennek következtében a rendőrség is hamar a nyomukba ered. Vajon sikerül rájönniük ki tette ezt velük és miért? Boldogulnak-e a kényszerszövetségükben?  Elkapják-e őket a rendőrök mielőtt választ kapnának a kérdéseikre? Megtudják, ha elolvassák a könyvet.
Az események előrehaladtával megismerjük Alice múltját, akit egy nyomozás során megtámadott egy sorozatgyilkos, aminek következtében elvesztette férjét és gyermekét. A gyászfeldolgozás, a bűntudat, a megszállottság, a bosszúvágy, az élet célja és törékenysége fókuszba kerül a történet során.
Gabrielről is megtudunk néhány dolgot.  A páros kapcsolatát a bizalmatlanság, gyanakvás jellemzi kezdetben, hiszen csak annyit tudnak a másikról, amit az elmond magáról, amit a jelenlegi helyzetükben nehéz ellenőrizni.
A könyv egyik erőssége a helyszínek leírása, a szerző igen részletesen mutatja be a város azon részeit, kerületeit, boltjait, ahol az események zajlanak. Szinte látja az ember maga előtt a nyüzsgő metropolist.
A könyv rendkívül izgalmas, pörgő, fordulatos. A végén van egy olyan csavar, ami az egész történetet egészen más megvilágításba helyezi.
Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik a csavaros, félelmetes krimiket, a lélektani könyveket, Musso műveit vagy magát New Yorkot.