A katalógus regisztráció nélkül is használható!

Shea Ernshaw: Winterwood – Télerdő

Nora Walker ereiben csörgedezik a varázslat. Szívében él a nagymamája és az erdő, ő pedig Fir Haven elszigetelt kisvárosában tölti az év minden napját az anyjával. Még télen is itt élnek, ellentétben más családokkal, akik a Jackjaw tóhoz mindössze nyaralni járnak. Nora ismeri a Fir Havent körülvevő erdő minden titkát és tudja róla az igazságot, mivel a Walker lányok mindig is különlegesen kötődtek a Fonák-erdőhöz, az erdő pedig hozzájuk. A regénybeli tél váratlan izgalmakat tartogat: a Walker család utolsó két élő tagján, és Nora nagymamájnak egy régi barátján kívül csak a Kezelhetetlen Fiúk Táborában élő tinédzserek tartózkodtak a hegyen, mikor Fir Haven az elmúlt évek legkegyetlenebb hóviharát élte át.
A vihar alatt minden nyom nélkül eltűnt egy fiú a tó melletti táborból. A halálos, kegyetlen időjárás és a lakott területet körülvevő rengeteg miatt szinte biztos, hogy az eltűnt fiú nem maradt életben – legalábbis ezt gondolja mindenki, aki hallott a szörnyű esetről. Hetekkel később, miután a havazás elcsendesült, Norát az erdőbe vezette az ahhoz fűződő varázslat, ami körbevette őt. Legnagyobb meglepetésére, szinte véletlenül rátalált az eltűnt fiúra. Ennél csak akkor képedt el jobban, mikor meglátta, hogy a fiú életben van. Millió kérdés ötlött fel benne, de egyikre sem tudta a választ. Ha valami, a megválaszolatlan rejtélyek zavarták a legjobban Norát, így elhatározta, hogy mindenre rájön, mindent kiderít és semmit nem hagy annyiban Ő, az utolsó Walker lány.

  • Kinek ajánlom a Télerdőt? Bár a könyvre 16 éves kor van írva minimum korként, én már 14 évesen is elolvastam volna, ha tudom hogy létezik. Ezen kívül? Mindenkinek, aki egy kicsi varázslatra vágyik, akinek hiányoznak a hó jeges, könnyed pelyhei és azoknak a fényessége. Mindenkinek aki úgy érzi, hogy a fantázia világokban a helye.
  •  Mi tetszett benne a legjobban? Nora elszántsága és bátorsága, illetve a páratlanul szép Fir Haven. Extra bűbájt ad a könyvhöz a csodaszép borító, és A holdfény és az erdei gyógymódok varázskönyve fekete oldalai, amiket a lánnyal együtt fedezhetünk fel a történet haladtával. Amit zseniálisnak tartottam még ezen kívül az volt, hogy két szemszögből olvashattam a történetet. Noráéból és Oliveréből, az eltűnt fiúéból.
  • Mennyi idő volt elolvasni, hány oldalas? A könyv 342 oldalból áll, a történet viszont a 340-edik oldalon lezárul. Nekem három napomba telt elolvasni, és minden percét imádtam.
  • Van-e második része? Sajnos nincs, pedig szívesen elolvasnám a folytatását. Így viszont, te találhatsz ki egy olyan folytatást, amilyen a legjobban tetszene.

 Remélem meghoztam a kedveteket egy kis fantasyhoz! Ha igen, a könyvtárban megtaláljátok a regényt. Jó olvasást!

 

Hegedűs Rita

Szóljon hozzá!