A katalógus regisztráció nélkül is használható!

Rachael Lippincott: Két lépés távolság

Stella Grant cisztás fibrózissal (CF) küzd, ezért élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Sok időt tölt a kórházban és reménykedik, hogy egy tüdőtranszplantáció segítségével kicsit könnyebb, hosszabb élete lehet. A kórházban találkozik Willel, aki a cisztás fibrózisa mellé elkapta a Burkholderia cepaciát, ami halálos lehet a CF-fel élő személy részére. Stella és Will egymásba szeret, de három lépés távolságot mindig tartaniuk kell. Stella talál egy megoldást, hogy a három lépés távolság csak két lépés legyen. Stella végül egy új tüdővel új életet kezdhet. Will azonban fertőzése miatt lekerült a tüdőtranszplantációs listáról….

„Ha CF-es vagy, nem tudod, mennyi időd van még hátra. De őszintén azt sem tudod, mennyi ideje maradt azoknak, akiket szeretsz.”

„Elegem van abból, hogy anélkül élek, hogy tényleg élnék.”

„Én csak arra vágyom, hogy veled legyek. De azt akarom, hogy biztonságban légy. Biztonságban tőlem. Küzd, hogy folytassa, könnyek folynak végig az arcán. – Nem akarlak elhagyni, de túlságosan szeretlek ahhoz, hogy maradjak. – A könnyein át nevet és a fejét rázza. – Istenem, a rohadt filmeknek igazuk volt!”

„Felállok, mély lélegzetet veszek, és feljebb húzom a hordozható oxigén szíját a vékony vállamon. De a levegő a torkomon akad, szinte abban a pillanatban, ahogy beszívom. Mert a reptéri zsivajon és káoszon át, a tüdőmben szörcsögő nyákon túl meghallom azt a hangot, amit a világon a legjobban szeretek. A nevetése. Úgy csilingel, akár a csengettyűk.”

Szóljon hozzá!