Fodor Réka doktornővel nem volt egyszerű időpontot egyeztetni, hiszen a betegek ellátása mellett számtalan meghívásnak tesz eleget, legutóbb az ercsi reformátusoknál, illetve a Párbeszéd Házában tartott nagy sikerű előadást.

2015 óta – amikor csak anyagi és egyéb lehetőségei engedik -, a szabadságát Afrikában tölti, ahol elkeserítő az orvosi ellátás hiánya. A társadalombiztosítás semmilyen formában nem létezik, pénz híján banális és gyógyítható betegségekben halnak meg felnőttek és gyerekek egyaránt. 2016-ban hozta létre az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványt, melynek célja az egészségügyi missziókhoz szükséges anyagi forrás megteremtése: orvosi ellátás nyújtása, egészségügyi ismeretterjesztés az elmaradottabb országokban, katasztrófa sújtotta területeken; valamint tehetséges, de anyagi nehézségekkel küzdő nővérek képzését is támogatja. Mélyen hívő ember és nagy hatással van rá az afrikai keresztények hitének valódisága, akik a nyomorban és üldöztetések ellenére is derűsen élik mindennapjaikat és végtelen bizalommal fordulnak Istenhez, adnak hálát a szenvedések közt is.

Jelenleg lelkesen készül arra, hogy márciusi szabadságát Nigériában töltse és bízik benne, hogy számtalan ember életét megmentheti az ingyenesen nyújtott ellátással és gyógyszerekkel. Természetesen a gyógyszerek biztosítása és az utazás jelentős költségekkel jár, ezért minden anyagi támogatásra szüksége van. Aki szívesen támogatná a következő afrikai missziót, az Afréka Alapítvány számlaszámán megteheti (Afréka Alapítvány 10101346–27099400–01004002).

Ha valaki lemaradna a találkozóról, honlapunkon a videótárban hamarosan megtekintheti a rendezvényen készült filmfelvételt. Az Afréka című könyv pedig könyvtárunkból kölcsönözhető.